adsense

30.06.2014

Weblogic Application Server Kurulum Adımları

WEBLOGIC KURULUM:

İlk konumuzda kabaca Weblogic ve Weblogic Domain hakkında bilgi vermeye çalıştık. Bu makalemizde ise Unix bir sunucu üzerine Weblogic kurulumundan söz edeceğiz.

Öncelikle http://www.oracle.com/technetwork/middleware/fusion-middleware/downloads/index.html adresine giderek Unix platformları için kurulum dosyamızı indiriyoruz.

***Verilen linkten size (daha doğrusu uygulamanıza ve kurulum yapacağınız sunucuya) uygun versiyonu indirmelisiniz

-Kurulum dosyamızı indirdikten sonra kurulum yapılacak sunucumuzda uygun bir path e upload edilir.

-Kurulum yapılacak path belirlenir. (/u01/Oracle/Middleware dizinini varsayıyoruz)

-Sunucumuza Exceed, MobaXterm gibi XWindow uygulamaları ile graphic mode da kurulum yapacağız. Dilersek konsol mode da (text mode) da kurulum yapabiliriz.

Kurulum dosyamıza çalıştırma hakkı vererek execute edilebilir hale getirilir:

chmod 775 /u01/dumps/wls1032_linux32.bin

cd /u01/dumps/
./wls1032_linux32.bin


Kurulum dosyasını çalıştırdıktan sonra yukarıdaki gibi bir pencere ile karşılaşırız. Next'e tıkladıktan sonra Middleware home dizinini seçmemizi isteyen ekrana yönlendiriliriz:


Middleware dizinini Weblogic'in kurulacağı dizin olarak düşünebilirsiniz. Bir önceki makalemizde Weblogic Domain mantığından bahsetmiştik. Şu an sadece Weblogic kurulumu yapıyoruz. Weblogic'i kurduktan sonra domain kuracağız. Hala kafasında soru işareti olan arkadaşlar için benzetme olması açısından şöyle belirteyim:
Weblogic'i Windows işletim sistemi olarak düşüneceksek, Weblogic domain(ler)i Windows sunucu üzerindeki herhangi bir program olarak düşünebiliriz. Windows (Weblogic) tektir, ama içine birden fazla program (domain) kurulabilir.

Next butonuna tıklandıktan sonra Güvenlik Güncellemeleri isteyip istemediğimizi soran bir ekranla karşılaşacağız. Sunucumuz internete açık değilse ve güvenlik sorunumuz varsa bu alanı hayır diyerek pas geçiyoruz.

Sonraki adımda Installation tipini seçiyoruz:


Custom ı seçip devam ediyoruz. Dilersek Typical'ı da seçebiliriz ancak fazladan yükleme yapmış olacağız.

Custom'ı seçip devam dedikten sonra gelen ekranda Server Examples'ı uncheck ediyoruz.


Sonraki adımda kurulumla beraber gelen Java ları seçiyoruz. Bu aşamada "Local JDK" alanında detect edilen yani halihazırda serverda kurulu olan bir JDK mız varsa onu da seçebiliriz. Next'e tıklayıp devam ediyoruz.

Gelen ekranda Weblogic'in home directory sini belirtiyoruz. Standart olarak kurulum yapılan path in altındaki wlserver_10.3 dizinine kurulum yapılır. Dilerseniz farklı bir path de verip kendi standartlarınızı oluşturabilirsiniz.


Next'e tıklandıktan sonra kurulum öncesi son bir özet geçilir:


Son durumdan eminsek Next'e tıklanır ve kurulumun tamamlanması beklenir. Ardından Done'a tıklanır ve kurulum tamamlanır.



Bir sonraki makalemizde Domain kurulumundan bahsedeceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder