adsense

5.09.2014

Weblogic Monitoring - DomainHealth Yazılımı

Weblogic ortamlarımızı kurmak kadar monitor etmek de oldukça önem arz etmektedir. Admin konsol üzerinden ilgili sekmelerde gezerek her bir uygulamanın, managed server ın ve diğer resource ların monitor edilmesi mümkündür. Ancak bu çok da efektif olmayan bir yöntemdir.
Domain resource larının ve sunucuların monitör edilmesi için bir çok APM tool bulunmaktadır. Bunlardan piyasada isim yapmış olanları başlıca HP Diagnostics, Wily, Appdynamics, Dynatrace ve OPNET'tir. Hangi APM ürününün seçileceği ihtiyaca göre değişlik gösterecektir.

Biz,bu makalemizde yukarıda saydığımız APM ürünleri kadar komplex olmayan ama weblogic konsol üzerinden yapılan bir çok monitoring işlemini bir arada toplayıp gösteren bir uygulamadan bahsedeceğiz; DomainHealth...

Uygulamanın son sürümüne http://sourceforge.net/projects/domainhealth/  adresinden erişebilirsiniz.
Yaklaşık 2mb büyüklüğündeki war dosyasını indirmemiz ve Admin sunucusuna deploy etmemiz yeterlidir.

Tarayıcınızdan http://AdminServerIP:PORT/domainhealth linkini açıp, admin kullanıcısı ile giriş yapmanız yeterli.

Sayfadan bir çok performans metriğine ulaşmanız mümkün. Heap kullanımı, açık soket sayıları, çalışan/boşta duran/bekleyen threadler, transactionlar, detaylı jdbc ve jms performans metrikleri, workmanagerların durumu vs.



İşinize yarayacağını düşünüyoruz...

Not: Bu uygulamayı şirketinizde/bölümünüzde hala kullanan yoksa tam da yıl sonuna yaklaşmışken performans döneminde artı bir kazanç olması açısından lehinize kullanabilirsiniz :)

2 yorum:

  1. Merhaba, bu urunun admin kullanisinin sifresi nedir.?

    YanıtlaSil
  2. weblogic kullanıcısı ile girebilirsiniz. farkli bir kullanici ise, xml dosyasindan asagidaki bolumu degistirmek gerekebilir.


    SystemAdministrator
    weblogic

    YanıtlaSil