adsense

25.09.2014

Weblogic Managed Server Çalıştıramama Sorunu

Weblogic konsol üzerinde yaptığımız bir çok konfigürasyon değişikliği sonrası managed server ların restart edilmesi ihtiyacı olabilir. Bazı durumlarda instance ları start ederken aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşabiliriz:

Unable to obtain lock on /data/weblogic/Oracle/Middleware/user_projects/domains/test_domain\servers\test_server/tmp/test_server.lok. Server may already be running

Bu hatanın üç nedeni olabilir:
1) Instance (managed server) gerçekten çalışıyor olabilir. Weblogic konsoldan ya da ps -ef|grep test_server komutuyla kontrol etmek gerekir.
2) Server ı kapattıktan sonra yapılan bir konfigürasyon değişikliği ile halihazırda aynı server üzerinde başka bir instance tarafından kullanılan portun bu instance a tanımlanması (bir sunucu üzerinde bir port sadece bir managed server tarafından kullanılabilir)
3) Instance düzgün kapatılmamış olabilir.

Konsoldan ya da komutla kontrol ettiğimizde kapalı görünen sunucunun bu hatayı vermesinin nedeni olarak 2.maddeyi göz önünde alırsak girip öncelikle port konfigürasyonunu değiştirmemiz gerekir.

3.madde için instance ın düzgün kapatılmadığını düşünürsek ki en yüksek olasılık budur, kendi weblogic ortamınız tanımlarına göre ilgili managed server ın aşağıdaki dizinine giderek belirtilen dosyayı silip tekrar start etmeniz durumunda sorun çözülecektir:

cd /data/weblogic/Oracle/Middleware/user_projects/domains/test_domain\servers\test_server/tmp/
rm test_server.lok


Teşekkürler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder