adsense

14.08.2014

Oracle Weblogic Multi Data Source Ayarları

Oracle Weblogic Multi Data Source, kendisi altında tanımlı 2 Data Source arasında load balancing ve failover senaryolarını sağlayan bir datasource yapısıdır. Oracle Weblogic Multi Data Sourcelara JNDI (Java Naming&Directory Interface) tanımlamaları direk yapılabilir ya da lokal uygulamaların daha önceden kullanımı için tanımlanmış Data Sourceların kendileri de bağlanabilir. Uygulamalar JNDI ağacındaki Multi Data Sourcelara veya lokal uygulama içeriklerine bakar sonra da veritabanına bağlantı kurar.



Multi Data Source seçilen algoritmaya göre (Failover&Load Balacing) hangi DataSource üzerinden veritabanına bağlanacağına karar verir.Load-Balancing seçeneği daha az yüke sahip ve bağlantı kurulabilen DataSource üzerinden veri tabanına bağlanılmasını sağlar. Failover seçeneği ise eklenme sırasına göre sırayla DataSourcelar üzerinden bağlantı kurmaya çalışır.

DataSource defunct durumuna düştüğünde bağlantı sıradaki DataSource üzerinden sağlanır her 2 senaryoda da. Multidatasource tanımlanması için takip edilmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

1. Sonraki adımlarda Multi Data Source’a bağlayacağımız DataSourceların tanımlamaları yapılır önce.

2. Data Source tanımlamalarımız bittikten sonra Data Sources menüsünden yeni bir Multi Data Source eklenir.



3. Create a New JDBC Multi Data Source menüsünden multi Data Source Name (uygulamanın veritabanını çağırmak için kullanacağı isim) ve JNDI Name (bağlanılması istenen database tns bilgileri) bilgileri doldurulur. Algorithm Type seçeneği uygulamanın ihtiyacına göre Load-Balancing veya Failover olarak seçilir.



Next tıklanıp sonraki sayfaya geçilir ve buradan Data Source a bağlanacak ilgili jvm serverlar seçilir. Bu menüde de next dendikten sonra karşımıza çeken menüde Data Source tipini seçeriz (XA/non-XA).

XA:Bir transaction birden fazla resource üzerinden işlenebilir
Non-XA: Bir transaction sadece bir resource üzerinden işlenir.




Next tıklanır ve hangi Data Sourceların bu multi Data Source a ekleneceği seçilir ve finish tıklanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder