adsense

14.07.2014

Weblogic 11g de Domain Oluşturma

Weblogic 11g de Domain Oluşturma

Yazımızın bu kısmında sizlere domain kurulumunun nasıl yapılacağını anlatacağız.

Weblogic domaini kısaca, mantıksal olarak ilişkilendirilmiş weblogic server kaynakları grubudur. Bir domainin yapısında Administration Server olarak adlandırılan ve domainde bulunan bütün kaynakların yönetimini ve yapılandırmasını sağlayan özel bir sunucu ve Managed Server olarak isimlendirilen ek sunucular barındırır. Sırasıyla sizlere Linux makinelerde domain kurulumu, Admin Server kurulumu ve Managed Server kurulumlarından bahsedeceğiz.


Kurulum Öncesi gereksinimler

· Putty , SecureCRT gibi Linux makineler SSH bağlantı kurulmasına yardımcı olacak bir tool.
· Xmanager gibi Linux ortamda çalıştırılan uygulamaların GUI sini çalıştırmaya yardımcı olan bir uygulama.


Daha önce weblogic kurulumunu yapmış olduğumuz Middleware Home dizini altında $MW_HOME/wlserver_10.3/common/bin altında config.sh çalıştırılır.

Açılan pencereden, yeni bir domain oluşturmak istediğimizden dolayı “Create a new Weblogic domain” seçeneği seçilir. eğer kurulmuş bir domain üzerinden işlem yapmak istersek “Extend an existing Weblogic domain” seçeneği seçilir, buna daha sonra değineceğiz. “Create a new Weblogic domain” seçeneğini seçtikten sonra Next tuşuna basıyoruz.





Daha sonra açılan pencereden Temel seviyede bir domain kurulacağından dolayı “Generate a domain configured automatically to support the following products” seçeneği altından sadece, varsayılan olarak gelen “Basic Weblogic Server Domain”, seçeneği seçilir ve Next tuşuna basılır. Eğer daha önce hazırlanmış bir domain templatini kullanarak domaini kurmak istersek “Base this domain on an existing template” seçeneğini seçeriz, buna da daha sonra tekrar değineceğiz.





Açılan ekrandan Domain adı ve domainin kurulacağı kalsör seçilir, biz burada domain adı olarak application_domain veriyoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonra Next tuşuna basıyoruz.




Bir sonraki ekranda Administration ekranınına girişte kullanacağımız user tanımlamasını yapıyoruz ve Next butonuna tıklıyoruz. **Burda yaptığımız kullanıcı tanımı bilgilerini Administration Server ı açmak ve Console a login olmakta kullanacağımız için bir yere not etmekte fayda var.



önümüze gelen ekranda Weblogic Startup Mode u production oalrak seçip ileri diyoruz. Eğer JDK selection alanında Available JDKs alanı boş geliyorsa veya kullanmak istediğimiz Java versiyonu bulunmuyorsa Other JDK alanından manuel olarak JDK seçimi yapılabilir.




Select Optional Configuration ekranında Administration Server ve Managed Servers kurulumu yapacağımızdan ilgili checkboxlar seçilir ve ileri butonuna basılır.




Kurulumun bu aşaması Administration Server kurulum aşamasıdır, Bu pencerede Admin Server a verilecek isim, Listen adress Listen port (dinlenecek adres ve port) bilgileri girilip ileri butonuna tıklanır



Managed Server ekleme ekranı ilk açıldığında add butonuna tıklanarak Managed server eklenir,. Add butonuna tıklandıktan sonra Managed Server a verilecek isim , hangi adres ve porttan hizmet verceği bilgileri doldurulup ileri butonuna tıklanır. Bu ekranda birden fazla Managed Server eklenebilir.




Bir sonraki ekran Cluster oluşturma ve yapılandırma ekranıdır, bu kısma daha sonra değineceğiz. Bu ekranda herhangi bir seçenek seçilmeden ileri butonuna basılır. Eğer Cluster yapısı kurulmak isteniyorsa gerekli yapılandırmalar yapılıp ileri tuşuna basılır.




Configure Machine, makine yapılandırma ekranında add butonuna tıklanarak eklenecek makinenin bilgileri girilir ve nodemanager listen port seçilerek ileri butonuna basılır.

***Node Manager, makine uzerinde calisan bir processdir. Uzaktan Admin server, Managed Server`larimizi start, stop ve monitor etmemizi sağlar. Bu konuya daha sonra değinilecektir.





Assign Servers to Machines ekranında ouşturulan Managed Serverların yapılandırlmış olan makinelere bağlanması sağlanır. Server alanındaki Managed Server seçilip ok tuşuna basılarak Machine alanındaki makineye bağlanır.







İleri tuşuna basıldıktan sonra Yapılandırma özet ekranına gelinir, bu ekranda daha önceki ekranlarda yaptığımız ayarlamaların özeti görülür, eğer herşey doğru birşekide yapılandırılmışsa create tuuna basılarak Weblogic domain kurulumu tamamlanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder