adsense

21.07.2014

Weblogic Admin Server start işlemi ve boot.properties dosyasının oluşturulması

Daha önceki yazılarımızda Weblogic Domain kurulumundan bahsetmiştik. Bu yazımızda Weblogic'in yönetim ekranına ulaşmamızı sağlayan AdminServe process ini ayağ kaldırmaktan bahsedeceğiz.

Admin Server ayağa kaldırılmadan Weblogic konsola erişim sağlanamaz. Dolayısıyla ilk çalıştırmamız gereken scriptimiz startWeblogic.sh scriptidir. Scripti $DOMAIN_HOME dizini altında bulabilirsiniz. ./startWeblogic.sh komutuyla Weblogic Admin sunucumuz çalışmaya başlayacaktır. Script çalışırken username ve password bilgisi isteyecektir, kurulum sırasına belirlediğimiz username ve password bilgilerini girerek devam ederiz. Aşağıdaki logda görüldüğü üzere logun RUNNING durumuna geçmesi beklenir. Server ımız RUNNING durumuna geldiyse Administration Server ımız başarılı bir şekilde ayağa kalkmış demektir. Eğer scripti başlattığınız ekrnda Ctlr+C ile komut satırına gelmek istersek admin sunucu process i kapanır. Admin sunucusunun sürekli açık kalması için (ki istenen budur) ilerleyen aşamalarda yapacağımız bir ayardan bahsedeceğiz.


Her Admin sunucusu start edilirken username ve password girmemek için $DOMAIN_HOME/servers/Admin_Server klasörünün içine girip mkdir security komutu ile security klasörü yoksa oluşturulur ve bu klasör içinde de boot.properties dosyası create edilir.
Dosya içeriği aşağıdaki şekilde olmalıdır:

username=xxxx
password=yyyy

Bu aşamadan sonra Admin Server process i kapatılır (kill edilir) ve yukarıdaki adımlarda belirtildiği gibi yeniden start edilir. Bu start işleminden sonra script i artık username ve password sormadığını görüyoruz. Process in yine Ctrl+C ile komut satırına dönmek istediğimizde kill olmaması için process i arka planda (nohup) çalıştırmamız gerekir:

nohup ./startWebLogic.sh &

Dilerseniz yukarıdaki komutu bir sh haline getirebilirsiniz.
Admin sunucusu ayağa kalktıktan sonra Boot.properties dosyamızın içine bakarsak yazdığımız username ve password ün encrpyted olduğunu görürüz.

Admin sunucusunu kapatmak için start scripti ile aynı dizinde bulunan stopWeblogic.sh scripti ile kapatabiliriz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder